Mielenkiintoinen uutuus valikoimaamme – nestemäinen kangastapetti

Vesipohjaiset saumattomat kangaskuitutapetit Oriental Coat ja Poldecor ovat kokonaan luonnonkuiduista koostuvia myrkyttömiä, hajuttomia ja biologisesti hajoavia, siis erittäin ekologisia valintoja sisustukseen

Poldecor -kangastapetti on puuvillapohjainen seinäpinnoite. Luontoystävällinen tuote, joka sisältää puuvillan lisäksi mm. silkkiä ja mineraaleja. Osa materiaaleista on peräisin vaate- ja huonekaluteollisuuden ylijäämistä. Tapetin voi levittää tasaiseksi tai muovailla siitä erilaisia seinäpintoja, massaa voi myös kuivattaa ja leikata kuin paperia. Se sopii kaikenlaisille seinäpinnoille; betonille, harkoille, tiilille, metallille, puulle ja rakennuslevypinnoille. Tasainen pohja on paras, vaikka paksukuituisempi tapettiseos peittääkin pohjan pieniä epätasaisuuksia, halkeamia ja reikiä. Tapetoitavan pinnan tulee olla kuiva ja puhdas, vanhat tapetit ja irtonaiset maalit on poistettava hyvin, naulat ja muu metalli on hyvä päällystää. Pohjamaalausta suositellaan sulkevalla ja vedenkestävällä pohjamaalilla, sillä nestemäinen kangastapetointi sisältää vettä noin kaksi litraa neliöllä. Hiekkaa sisältävä Grunt -tapettiprimer tekee paremman tarttumapinnan kangastapetille. Valmiin kangastapetoinnin kuivuminen kestää muutaman päivän. Nestemäisen kangastapetin voi asentaa myös lasikuitutapetin päälle, silloin menekki kasvaa hieman. Kuitutyypistä riippuen yhdellä tapettikuitupussillisella pinnoittaa seinäpintaa noin 2,5 – 3 m².

Oriental Coat on samankaltainen tuote, jonka valikoimaan kuuluu lisäksi Oriental Coat Siltex -itsevärjättävät tapetit. Vesi-liima -seokseen lisätään 100 gramman pulloissa myytävä Silcolor -väriaine ja sekoitus yhdistetään valkoiseen Siltex -tapettiin. Värejä on valittavissa 20 ja värin sävyä voi muuttaa väriaineen määrää säätelemällä.

Kangastapetti parantaa tilan akustiikkaa ja lämmöneristystä, sekä tasaa huoneilman kosteutta. Sillä saat myös tehtyä saumattoman ja varmasti uniikin seinäpinnan.

~ Olen vierailevana kirjoittajana Portiikin sisustusblogissa työkokeiluni ajan. – Niina ~

Similar Posts