Miten valmistat valmiita tuotteita valikoimamme takorautaosista

Takorautaosista tuotteiksi

Kerron tässä teille vähän asioita, jotka olisi hyvä huomioida, kun rakentelette erilaisia kokonaisuuksia meidän takorautaosista. Vähän harhaanjohtavaa tosin on puhua takoraudasta, kun valikoimassamme on paljon aivan upeita osia, jotka on valmistettu sileästä materiaalista ja jotkut osista ovat myös valettuja. Takoraudaksi vaan helposti mielletään kaikki rauta ja teräs, josta portteja, aitoja, kaiteita, pöytiä, naulakoita ja muita metallisia tuotteita valmistetaan. Mutta sillä ei oikeastaan ole ollenkaan väliä, onko materiaali takorautaa vai sileää tavaraa, samat periaatteet toimivat lopputuotteen valmistuksessa teräsmateriaalin valmistustavasta riippumatta.

Mutta sitten asiaan 🙂

Näistä meidän takorautaosista voi hitsaamalla valmistaa kaikenlaista ihanaa, kuten jo tuossa toisessa blogitekstissä kerroinkin. Eli näistä ideoista voit lukea täältä: Mitä kaikkea voit valmistaa takorautaosista.

Silloin kun valmistat tuotetta (kaide rappuun tai porrasaukkoon) sisäkäyttöön, riittää kun hitsauksen jälkeen tuote käsitellään jollain tavalla. Useimmiten itse pulverimaalautamme valmiit tuotteet haluttuun väriin, mutta joskus tuotteita on maalaamossa märkämaalattukin. Muutamia kokeiluja olen myös itse tehnyt lakkaamalla esimerkiksi naulakoita, kenkätelineitä ja pöytiä ihan käsipelillä eli käytännössä käyttäen sutia tai superlonpalaa. Tällöin rauta jää näkyviin sellaisenaan. Todella mielenkiintoista pintaa tulee varsinkin, jos on käytetty käsin taottuja tuotteita. Olen tehnyt myös kokeiluja ruostuttamalla tuotteita ennen lakkausta. Tulee lämmin värisävy ja  ihana rustiikkinen fiilis.

Pulverimaalauksessa värivaihtoehtoja on runsaasti. Useimmiten käytetyt värit ovat ne perusvärit kuten valkoinen, musta ja eri harmaan sävyt.

Jos valmistat tuotteita (aita, portti, ulkorapun kaide tai terassinkaide) ulkokäyttöön, niin hitsauksen jälkeen tuote on hyvä kuumasinkitä ennen maalausta. Näin tuote saa suojaa  vaativiakin sääolosuhteita vastaan ja niitähän meidän leveysasteilla riittää. Kuumasinkityksen tarve vaihtelee kuitenkin hieman käytettävien osien, käyttökohteen ja tuotteenkin mukaan. Pulverimaalaus jo itsessään laadukkaasti tehtynä on oikein hyvä pintakäsittely moniin kohteisiin. Jos olet käyttänyt vaikkapa sellaisia koristeosia, joissa on päällekkäisiä kappaleita (hitsaussauman päälle tulevat lenkit), kuten esimerkiksi kaiteen pystypinnaa 3068, niin pulverimaali ei välttämättä kulkeudu ihan joka koloon. Tällöin maalin alle tehtävä kuumasinkitys antaa hyvän suojan ruostetta vastaan. Kuumasinkityksessä kun tuote kirjaimellisesti kastetaan kuumaan sinkkiin ja nestemäisenä se sinkki hakeutuu kaikkiin koloihin.

Pulverimaalin yhteydessä pinta voidaan käsitellä myös ennen varsinaista maalausta pohjamaalina käytettävällä sinkkimaalilla. Tämä toimii hyvin varsinkin silloin, kun käytetyt takorautaosat ovat yksinkertaisia.

Tutustu meidän takorautaosiin ja muihin koristeosiin täällä takorautaosat. Mielelläni autan sitten osien valinnassa ja määrien laskennassa.

Ja siltä varalta, että tulevana kesänä haluat vaikkapa aidata pihasi ihan valmiilla aitaelementeillä, niin voisiko se olla vaikka tämä ihastuttava Venice aitaelementti?  Tai mikä tahansa näistä meidän muista taotuista valmisaidoista.

Similar Posts