Puhtia syksyyn – Uudet ihastuttavat joogavälineet – bolsteri, blokki ja joogamatto

Joogavälineetjoogamatto, blokki ja bolsteri – Mikä on sinun suosikkisi?

Se on täällä. Nimittäin syksy.

Syksy on aina ollut yksi lempivuodenajoistani, sillä nautin arjesta ja rutiineista. Minulle syksy merkitseekin näihin tuttuihin ja turvallisiin rutiineihin paluuta. Tällä kertaa ajattelin lisätä arkeeni jotain aivan uutta ja päätin aloittaa säännöllisen joogaamisen. Mielestäni jooga on siitä hyvä laji, että se sopii kaikille. Joogassa onkin tarkoituksena tehdä sellaisia liikkeitä, jotka tuntuvat itsestä hyviltä ja asanoita on mahdollista soveltaa itselle sopiviksi.

Jooga

Joogalla on pitkät perinteet ja ne juontavat juurensa Intiaan, missä joogaa on käytetty jo vuosituhansien ajan kehon ja mielen kehittämiseen. Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Jotkut mieltävät joogan fyysiseksi suoritukseksi, osa mielen harjoitukseksi ja toiset taas tavaksi rentoutua. Itse toivonkin löytäväni joogan avulla kaikkia näitä.

Joogaamisella on tutkitusti monia terveysvaikutuksia. Säännöllinen joogaamisen mahdollisia hyötyvaikutuksia ovat muun muassa stressin lievitys, helpotus kiputiloihin, energiatason nousu, keskittymiskyvyn paraneminen, kehontuntemuksen lisääntyminen, liikkuvuuden paraneminen, parempi unenlaatu, voiman lisääntyminen, hapenottokyvyn paraneminen ja mikä parasta jooga saa sinut myös hyvälle mielelle! 🙂

Omalla kohdallani syksy tulee olemaan melko kiireinen, mutta onneksi netistä löytyy kattava tarjonta erilaisia joogaharjoituksia. Kotona joogaaminen sopiikin parhaiten omaan kiireiseen syksyyni.

Aikaisempaa kokemusta minulla on muutamien joogastudioiden joogatunneista ja siellä olenkin tähän asti käyttänyt heidän lainaamiaan välineitä. Kun olin päättänyt aloittaa joogaamisen kotona, ajattelin, että nyt onkin loistava hetki panostaa itseeni sekä hyvinvointiini ja hankkia joogavälineet vihdoin omaksi. Myymäläämme saapuukin pian aivan uusi upea tuoteperhe – joogavälineet! Nämä uudet ihastuttavat ja laadukkaat joogavälineet ovat tanskalaisen Nordalin valikoimaa.

Yin jooga

Tähän asti oma suosikkini eri joogamuodoista on ollut ehdottomasti rentouttava yin jooga! Yin jooga on rauhallinen, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus. Yin-jooga on rauhallista ja siinä tehdään useamman minuutin mittaisia venytyksiä ja asanoissa pysytään melko pitkään. Näin saadaan lihakset rentoutumaan ja asanoiden vaikutukset ylettyvät sitkeimpiinkin jännityksiin. Yin joogassa tehdään paljon töitä lantion, alaselän, lonkkien sekä alaraajojen kanssa ja sanat tuetaan hyvin erilaisia apuvälineitä käyttäen.

Astangajooga

Olen päättänyt myös haastaa itseäni ja kokeilla hieman raskaampia joogamuotoja. Astanga on dynaaminen joogamuoto ja sitä pidetään yleisesti yhtenä fyysisesti rankimmista joogasuuntauksista. Uusista joogavälineistäni tulee olemaan siis apua myös näissä haasteellisemmissa joogaharjoituksissa.

Joogavälineet

Oma suosikkivälineeni on ehdottomasti joogabolsteri! Tämä pehmeä apuväline avustaa ja tukee erilaisissa joogaharjoituksissa ja venytyksissä. Tässä putkityynyssä on näppärä irrotettava ja pestävä päällinen. Laadukkaassa putkityynyssä on ekologinen tattari-täyte, joka on jämäkkää materiaalia mukavuutta kuitenkaan unohtamatta. Joobolsterin toisessa päädyssä on kantokahva, joka helpottaa putkityynyn käsittelyä ja kuljetusta. Valitsin itselleni tämän ihastuttavan ja kauniin vaaleanpunaisen joogabolsterin piristämään syksyn joogahetkiä.

vaaleanpunainen joogabolsteri, joogavälineet

Joogablokki mahdollistaa liikkeitä, jotka ovat ainakin toistaiseksi itselleni turhan haastavia. Ajattelin käyttää tätä joogatiiltä tukena eri joogaliikkeissä kuten hartiaseisonnassa ja joissakin istumaliikkeissä ja syvemmissä venytyksissä, joihin en ilman tätä apuvälinettä taipuisi. 🙂 Valikoiman laadukas joogablokki on valmistettu ympäristöystävällisestä ja kestävästä korkista. Materiaali ei vahingoita lattiaa eikä se myöskään painu käytössä. Ekologinen korkki on luonnostaan antibakteerinen eikä se vaadi erityisiä puhdistustoimenpiteitä.Joogatiilen toiselle puolella on kohokuvioitu Simple Days -logo.

Joogablokki korkki

Mikä onkaan ihanampaa kuin pukeutua mukavasti, sytyttää muutama tuoksukynttilä ja levittää tämä pehmeä jooga-alusta lattialle? Tämä aivan ihana vaaleanpunainen joogamatto sopii loistavasti yhteen samanvärisen joogabolsterin kanssa. Minulla on viimeaikoina ollut tapana myös venytellä iltaisin tv:tä katsellessa ja juoda kupillinen lämmintä teetä. Ajattelin, että tämä ihastuttava jooga-alunen sopii myös tähän tarkoitukseen erinomaisesti! Pehmeä joogamatto on saatavilla myös tummansinisenä sekä beigen värisenä.

Pehmeä joogamatto pinkki

Uutuuksien joukossa saapuu myös ihana ja lämmin joogapeitto sekä meditaatiotyyny. Tämä pehmeä puuvillainen joogapeitto sopii erinomaisesti esimerkiksi loppurentoutukseen. Monipuolinen joogapeitto toimii myös lisäpehmusteena joogamaton päällä ja sitä voi käyttää myös alustana vähentääkseen polviin kohdistuvaa painetta erilaisissa asanoissa. Täydellisen joogatuokion kruunaa samaan tuoteperheeseen kuuluva meditaatiotyyny. Aivan kuten joogabolsterissa, tässä meditaatiotyynyssä on kätevä pesunkestävä irrotettava puuvillasuojus sekä hengittävä ja muokkautuva tattari-täyte. Meditaatiotyyny tarjoaa optimaalista tukea sopivan ja rentouttavan meditaatioasennon löytämiseen.

Vaaleanpunainen joogapeitto, Joogavälineet

Pieni joogabolsteri

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, uuteen valikoimaan kuuluu myös todella laadukas ja ekologinen luonnonkumista valmistettu joogamatto, joka soveltuu kaikkiin joogalajeihin. Joogaharjoittelun lisäksi mattoa voi käyttää mainiosti esimerkiksi venyttelyyn, lihaskunto- ja pilatesharjoitteluun.

Joogamatto pinkki, joogavälineet

Oli tarkoituksesi sitten joogata kotona tai osallistua joogatunneille paikan päällä, ilahduta itseäsi ja hanki ihanat laadukkaat joogatarvikkeet omaksesi! Näihin upeisiin uutuuksiin pääset tutustumaan TÄSTÄ. Pysy myös kuulolla, sillä kirjoittelen vielä myöhemmin täällä blogin puolella lisää näistä ihanista uusista tuotteista ja niiden toimivuudesta joogaharjoituksissani.

Levitä sinäkin joogamatto lattialle ja nauti tulevasta syksystä. Mukavia joogahetkiä kaikille! 🙂

– Veronika

Similar Posts