Kattotuuletin, lattiatuuletin vai pöytämalli – millä sinä viilentäisit kesähelteellä?

Hiljainen tuuletin – kattotuuletin, lattiatuuletin vai pöytätuuletin – minkä sinä valitsisit?

Hiljainen tuuletin kesään? Kattotuuletin, lattiatuuletin, tornituuletin vai pöytätuuletin? Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja.

Vaikka vielä ollaan saatu odotella lämpimämpia ilmoja, niin nyt viimenkin alkaa taas olla käsillä se aika vuodesta, kun tarvitaan viilennystä kotiin ja toimistoon. Viikonloppuun on nyt sitten jo lupailtukin vähän lämpimämpiä kelejä eli aihe on varmaan monen mielestä hyvinkin ajankohtainen.

Helppo ja nopea tapa viilentää sisätiloja, terassia, parveketta tai huvimajaa, on laittaa tuuletin pyörimään. Eikä riitä pelkästään se, että kattotuuletin, pöytätuuletin tai lattiatuuletin on hiljainen ja tehokas, vaan halutaan, että se myös näyttää hyvältä. Nyt on ihania tuulettimia markkinoilla ja valikoima laajenee kaiken aikaa.

Tänä vuonna saimme valikoimaamme tyylikkään puulapaisen Eco Genuino kattotuulettimen peräti kolmessa koossa. Valittavana on siis halkaisijaltaan 112 cm, 152 cm ja 180 cm kokoiset tuulettimet eli sopiva koko löytyy varmasti sekä pieneen että suureen tilaan. Tämä on minusta niin kaunis kattotuuletin, että laitan tähän yhden kuvan vaalean puun värisillä lavoilla ja mattamustalla rungolla. Muihin kokoihin ja väreihin voit tututua verkkokaupassamme Eco Genuino kattotuuletin.

Pieni kattotuuletin ilman valoa

Unohdinkin tuossa mainita, että tuulettimen ohjaus tapahtuu kaukosäädöllä…

Aika usein minulta kysytään, että minkä kokoinen sen kattotuulettimen sitten pitäisi olla. Kokosin tähän vähän ajatuksia kattotuulettimen koko vs. tuuletettava tila siten, että saataisiin aikaiseksi mahdollisimman hyvä tuuletusteho koko huoneeseen:

  • Huonekoko noin 10m²  -> halkaisija 103 cm – 112 cm
  • Huonekoko noin 15 m² -> halkaisija 112 cm – 132 cm
  • Huonekoko noin 20m²  -> kattotuuletin halkaisijaltaan 122 cm – 132 cm
  • Huonekoko noin 25 – 35 m² -> kattotuuletin halkaisijaltaan 160 cm
  • Huonekoko yli 35 m² -> kattotuuletin halkaisijaltaan 160 cm tai suurempi. Tai yhtä hyvin 2 erillistä pienempää tuuletinta.

Toivottavasti näistä suuntaa antavista ohjeista on hyötyä kattotuulettimen valinnassa.

Kattotuuletin on varsin loistava valinta, kun tuuletusta tarvitaan samassa tilassa päivästä toiseen. Jos taas haluat välillä viilennystä yhdessä huoneessa ja välillä toisessa, niin hyvä valinta on lattiatuuletin tai tornituuletin. Klikkaa tästä niin pääset tutustumaan yhteen suosituimmista tornituulettimistamme.  Lattiatuulettimissakin löytyy aivan ihania sisustuksellisia malleja kuten tämä retrotyylinen lattiatuuletin.

Retro lattiatuuletin saksanpähkinä metalli

Sitten ihan lopuksi kuva hauskasta pöytätuulettimesta. Tämäkin retrotyyliin ja väreinä punainen, valkoinen, musta, hopea ja vihreä. Tässä hiljainen tuuletin pöydälle.

Pöytätuuletin musta retro

 

Tuuletellaan! 🙂

Similar Posts